Steeds meer mensen hebben zorg nodig. De hulp van mantelzorgers en vrijwilligers is daarbij onmisbaar. Om hen te ondersteunen, hebben zorgorganisaties uit de regio Capelle-Krimpen de handen ineengeslagen. Het resultaat? Regionaal leernetwerk De Driehoek.
Samen zorgen voor een goede dag
Samenwerken als Driehoek
De naam ‘De Driehoek’ verwijst naar de verhouding tussen u als mantelzorger of vrijwilliger, de cliënt of naaste en de zorgmedewerker. Mensen de zorg bieden die ze nodig hebben? Dat gaat het best als we als ‘driehoek’ goed samenwerken.
De zorgorganisaties
Regionaal Leernetwerk De Driehoek is een initiatief van zorgorganisaties:
De regionale contacten
Wilt u als mantelzorger of vrijwilliger meer weten over activiteiten in de regio? Of bent u op zoek naar algemene, landelijke zorginformatie? Hieronder vindt u een aantal handige links.
Regionaal
- Capelle Krimpen Verbonden - informatie over regionale initiatieven op het gebied van welzijn, wonen en zorg
- Het Huis van (N)U - Veilig en plezier zelfstandig blijven wonen
- Capelse Wegwijzer - Helpt u vinden met oplossingen voor uw situatie alsCapellenaar
- Krimpen Wijzer - Geeft informatie over zorg, welzijn, opvoeden, wonen en geldzaken aan Krimpenaren
- Welzijn Capelle - Welzijnsorganisatie: is er voor alle inwoners van Capelle
- Mantelzorg Capelle - Zorgen voor een ander. Je doet het gewoon.
Landelijke relevante websites
Algemeen
- www.zorgvoorbeter.nl
- www.praatvandaagovermorgen.nl
- www.vilans.nl
- www.waardigheidentrots.nl
- www.voedingscentrum.nl
Hersenletsel en dementie
Parkinson
“Iedereen die informele zorg wil leveren, moeten we maximaal ondersteunen. Enerzijds bieden we hiermee zekerheid en vertrouwen aan mantelzorgers en vrijwilligers, anderzijds versterken we de samenwerking met de professionele zorg.”
Veelgestelde vragen
Cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgmedewerkers gaan steeds nauwer met elkaar samenwerken. Daarom is het belangrijk om te weten wat er mag en kan. Welke taken mag u als mantelzorger en vrijwilliger in de zorg uitvoeren en hoe kunt u deze leren? En welke verantwoordelijkheden hebben de betrokken ouderenzorginstellingen? Het is belangrijk dat we met elkaar het gesprek voeren over hoe we met elkaar samen kijken naar kansen, mogelijkheden en oplossingen. Door krachten te bundelen en kleine stappen te zetten om het morgen net even anders te doen, zetten we het goede leven van cliënten centraal!
Met een overzicht van veelgestelde vragen helpen we u op weg.